RenTech van Jim Simons verviervoudigde zijn belang in Tesla en groeide in het afgelopen kwartaal zijn AMC-positie met 38%. De AMC-positie van het kwantitatieve hedgefonds daalde nog steeds in waarde toen de aandelenkoers inzakte.

Het fonds van Simons keerde terug naar Tesla nadat het zijn inzet in het tweede kwartaal met 75% had verlaagd. Renaissance Technologies verviervoudigde zijn Tesla-aandeel en verhoogde zijn AMC Entertainment-weddenschap met bijna 40% in het derde kwartaal, zo blijkt uit de deponeringen van de Securities and Exchange Commission.

RenTech

RenTech, een van de grootste en best presterende hedgefondsen in de geschiedenis, verhoogde zijn Tesla-belang van ongeveer 204.000 aandelen tot 814.000 aandelen. Overzicht crypto coins is positief. De aandelenkoers van het elektrische voertuigbedrijf steeg vorig kwartaal met 14%, wat betekent dat de waarde van de positie van RenTech met ongeveer 360% steeg tot $ 631 miljoen. Als gevolg hiervan was Tesla op 30 september de 13e meest waardevolle deelneming van het fonds, tegen de 106e op de lijst eind juni.

Het kwantitatieve hedgefonds, opgericht door voormalig NSA-codebreker en MIT-wiskundeprofessor Jim Simons, versterkte ook zijn AMC-positie van 1,8 miljoen aandelen naar 2,5 miljoen aandelen. Echter, de bioscoopketen – een vaste favoriet van meme-aandelenhandelaren – leed in het afgelopen kwartaal een daling van 33% in zijn aandelenkoers. De waarde van het belang van RenTech kromp daardoor met 7% tot $ 95 miljoen.

Met name heeft RenTech zijn Tesla-positie met 75% verlaagd in de drie maanden tot 30 juni, wat suggereert dat het vorig kwartaal opwarmde tot de automaker van Elon Musk. NYSE aandelen koers is gestegen. Ondertussen had het fonds zijn AMC-belangen in het tweede kwartaal al verdrievoudigd, wat aangeeft dat het in het afgelopen kwartaal zelfs nog bullish groeide.

 

Grote posities

RenTech heeft in het verleden grotere posities bekleed in beide bedrijven. Zo bezat het eind 2019 20 miljoen Tesla-aandelen, aangepast aan de splitsing, wat vandaag meer dan $ 20 miljard waard zou zijn. Het bezat ook bijna 3,5 miljoen AMC-aandelen tijdens het halfjaar in 2019, wat ongeveer $ 250 miljoen zou zijn geweest toen de aandelenkoers van AMC in mei van dit jaar een hoogtepunt bereikte.

Het hedgefonds, dat algoritmen gebruikt om de meeste van zijn transacties te bepalen, telde eind september een belang van $ 2,1 miljard in Novo-Nordisk, een belang van $ 1,2 miljard in Atlassian en een positie van ongeveer $ 950 miljoen in Verisign als zijn top drie posities.